Tip: inschenken

Het inschenken van een vloeistof is bij mij soms echt een dingetje. Voor het schenken gebruik ik een apparaatje dat ik in het glas, de beker of de kom hang. Dat heet een vloeistof-indicator, of niveaudetector. Het apparaatje heeft twee pootjes. Als je het in het glas hangt, schenkt en gepiep hoort, moet je stoppen, dan is je glas vol. De vloeistof komt dus tegen de pootjes aan en dat geeft een piep. Eigenlijk is het een soort van stekker, zo ziet het eruit.

Ondanks dat apparaatje gaat het inschenken nogal eens verkeerd. Dan schenk ik het volgens mijzelf in het glas, maar toch ligt de helft ernaast. Of ik heb een glas vol staan en gooi het om.

Dat is natuurlijk niet de bedoeling en ik heb er iets heel simpels op bedacht, namelijk: zet je glas, beker, kom of wat je ook vol wilt schenken in de gootsteen.

Als er dan iets naast valt, spoel je het gewoon weg en als je het omgooit, doe je dat ook. Het scheelt een hoop rommel op je aanrecht en een hoop schoonmaakwerk blijft je ook bespaard.

Ik zou zeggen: PROOST!

 

Heb jij nog handige tips, ze zijn altijd welkom.

 

Tot blogs!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *