Waar laat je je auto, gewoon op de stoep!

Herken je dat? Je loopt je huis uit en komt ineens een obstakel tegen. Ziende mensen gaan daar gewoon omheen, tenzij ze ziende blind zijn. Even terug naar mijn situatie: ik ben blind en zie dus niet waar ik om dat obstakel heen kan. Voor de duidelijkheid zal ik beschrijven wat er vanmorgen gebeurde toen ik mijn witte herder Ayla ging uitlaten. Ayla was tot februari van dit jaar mijn blindegeleidehond en zij geniet nu van haar pensioen. We gaan dus met riem en stok op stap als zij uitgelaten moet worden. Zo ook vanmorgen.

Ik loop mijn huis uit, trek de deur dicht en draai deze op slot. Ayla en ik lopen ons opritje af en slaan linksaf om naar het uitlaatveld iets verderop te lopen. En ja, daar staat hij midden op de stoep en voor mijn gevoel nog scheef ook. Ik heb geen idee wat het is, ik denk dat het een vrij grote auto is. Ayla duwt me richting straat, dat doet ze keurig en de heenweg verloopt dan ook soepel. Als we terugkomen, wil ik de stoep op, maar dat kan niet, want die grote auto staat nog steeds triomfantelijk in de weg. Voor mij is dit reuze onhandig, want als ik aan het begin van de stoep ben, waar mijn huis aan ligt, tel ik dertig stappen en als ik die geteld heb, weet ik dat ik bij mijn eigen huis ben. Ik ga dan toch maar voorzichtig langs die triomfantelijke auto heen, maarja, waar ben ik dan ineens? Even terug, want ik sta op de oprit van de buren, ook gezellig, maar daar wil ik vandaag niet op visite hoor. We lopen terug, Ayla weet het ook even niet meer.

Hee, ik hoor iemand, ja, daar is iemand die “Mevrouw” roept. Ik antwoord en leg uit dat ik mijn huisnummer zoek. Hij weet waar dat is, ik hoef nog maar een paar stappen te lopen. Hij zegt nog: “Ik ben uw glazenwasser” en ik ben opgelucht.  Fijn, dat de glazenwasser mij heeft herkend en dat ik op deze manier weer veilig in mijn eigen huis terechtgekomen ben.

Maar een dringend verzoek mensen: Parkeer je auto op de straat en NIET gewoon maar op de stoep. Daar hebben andere mensen last van!

Alvast bedankt!

One thought on “Waar laat je je auto, gewoon op de stoep!”

  1. Ha Wendy,

    Ik ben het helemaal met je eens, auto’s moet je voor de stoeprand zetten.
    Mensen moeten op de stoep lopen en auto’s mogen niet op de stoep, dat is voor blinde mensen niet handig.
    Lieve groetjes van Jeremy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *