Rode kipcurry uit de oven

Vandaag hebben Mark en ik zelf een kipcurry gemaakt. Deze rode kipcurry maakten we in de oven. Het recept is afkomstig uit Delicious nummer 11, november 2015. Het komt uit een boek van Donna Hay, waaruit Delicious een aantal recepten prijsgeeft. Wij vinden deze curry erg lekker en hebben hem vandaag voor de tweede keer gemaakt. Hij is nog niet perfect, maar we blijven proberen. Hieronder het originele recept.

 

Rode kipcurry uit de oven

Hoofdgerecht (4 personen)

 

8 kippendijfilets a 125 g, met huid (poelier)

100 g Thaise rode currypasta

400 ml kokosmelk (wij gebruikten dit keer gecondenseerde kokosmelk, erg zoet, wel lekker)

250 ml kippenbouillon

1 el vissaus (hebben wij niet gebruikt)

4 kaffir limoenblaadjes (kaffir limoenblad vind je, vers of diepvries bij de toko, hebben wij niet gebruikt)

Koriander- en basilicumblaadjes, peul scheuten of -kiemen en partjes limoen voor erbij (hebben wij niet gebruikt)

Gestoomde groenten en pandanrijst, voor erbij (wij gebruikten fijne roerbakgroenten)

 

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Leg de kippendijen met de huidzijde naar boven in een ovenvaste braadpan of schaal. Wij deden eerst wat roerbakgroenten op de bodem. En we sneden de kippendijfilets in stukjes. Meng de currypasta met de kokosmelk, bouillon en vissaus. Schenk het vocht over de kip. Voeg het limoenblad toe, doe een deksel op de pan of schaal en zet 20 minuten in de oven. Verwijder de deksel en laat in 20-25 minuten gaar en goudbruin worden. Verdeel koriander, basilicum en peulscheuten erover en serveer met limoen, groenten en rijst.

Bereiden: 5 minuten, oven 40 minuten.

Eet ze!

 

2 thoughts on “Rode kipcurry uit de oven”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *