Alles is hetzelfde

Als je in een nieuwe situatie belandt, zijn er vaak veranderingen. Andere geuren, andere omgeving qua inrichting, of op de computer andere toetsen of toch net een andere manier van werken.

Voorbeeld: ik moest met een nieuwe laptop leren werken, zodat ik daarmee zowel op mijn werk als thuis kan werken.

En dan zegt iemand die het kan zien tegen mij: “Het is net alsof je op kantoor zit, alles is hetzelfde.

Nou, dat is dus niet het geval. Althans, wel voor een deel, want je logt in met dezelfde gegevens, hooguit verander je je wachtwoord, en de programma’s zijn hetzelfde, maar sommige toetsen zitten op een andere plek, zeker als je van een desktop naar een laptop gaat. Verder moet je soms een extra toets indrukken om een handeling te kunnen verrichten.

Nog een voorbeeld: ik stap uit de lift en er zijn werkmannen met de vloer bezig. Tja, ik mag er niet door om naar mijn werkplek te lopen. Ü kunt naar boven en dan loopt u dezelfde route als hier naar uw plek. Dan kunt u naar beneden gaan met de lift en zo naar uw werkplek.

Nou, dat werkt voor mij even anders. Uiteindelijk hielp een collega me naar mijn plek. Maar hier ook weer, het is voor mij echt niet hetzelfde.

Ik snap wel dat ziende mensen zo denken, want voor die mensen is het vaak ook hetzelfde. Als je het niet ziet, kan alles net even anders zijn.

Tot blogs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *