Dadeltaart, mogelijk gemaakt door een Superchef

Bakken is één van mijn hobbies.

Omdat ik een, zo leek mij, lekkere dadeltaart in het tijdschrift Visie had gevonden, besloot ik deze te maken.

Ik werd geholpen door mijn man en een Superchef.

Die Superchef is een soort kleine keukenmachine van het merk Tupperware.

De Superchef kan kloppen, mengen, hakken snijden en hij is niet groot.

Mijn man en ik dachten er het onze van, maar eerlijk is eerlijk, hij heeft goed geklopt, gehakt en gemengd.

Na enige tijd stond er toch echt een dadeltaart af te koelen.

Door eenvoudig de kom te voorzien van klopper of messen, hak, meng, of snijd je alles prima fijn.

Om te snijden, of mengen of hakken, trek je gewoon aan het koord dat zich in de deksel bevindt.

Laat het koord zachtjes teruggaan in de deksel en herhaal de beweging opnieuw.

Verder ook geen gedoe met stekkers en een draad, wij zijn hier heel blij mee.

 

Het recept van de dadeltaart

 

Benodigdheden voor 8-10 personen:

250 g ontpitte dadels van goede kwaliteit

70 g rietsuiker, hebben wij niet toegevoegd

200 g ongebrande of blanke amandelen

4 eieren

100 ml versgeperst sinaasappelsap

Optioneel: 2 el geraspte kokos

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Heb je ongebrande amandelen?

Zet water op.

Giet het, zodra het kookt, over de amandelen tot ze onder staan.

Na vijf tot tien minuten laten de velletjes van de amandelen los.

Haal ze eraf.

Hak zowel de dadels als de amandelen fijn en doe ze samen met het sinaasappelsap in een kom.

Klop de eieren los en voeg ze met de suiker toe.

Roer goed.

Giet het beslag in een met bakpapier beklede springvorm en bak de taart in ongeveer 45 minuten gaar.

Garneer zodra de taart een beetje is afgekoeld, eventueel met geraspte kokos.

Lekker met een espresso, of een kopje muntthee.

 

Tip: rasp de schil van een sinaasappel en voeg deze toe.

Leef je suikervrij?

Vervang de suiker door 50 g agavesiroop.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *